Productiviteit

Maak je hoofd leeg. Alles. Rechtstreeks naar je inbox!

15 maart 2018

Loop je over van goede ideeën?

Soms heb je – middenin de dagelijkse gang van zaken – ineens een goed idee. Je ziet, hoort of bedenkt iets wat je niet wil vergeten. Dit is meestal pas het begin… Het begin van een actie: iets wat je daarna moet of wilt gaan kopen, uitwerken of nakijken. Je schrijft het op een briefje. Of stuur je jezelf een mail?

Waarom ik geen notities meer schrijf

Ik schrijf geen – of weinig – briefjes. Omdat ik weet: die komen niet of erg laat op de plek waar ik ze weer terug zou moeten zien, namelijk: mijn mailbox. Mijn inbox is de centrale plek vanuit waar ik bepaal wat er moet gebeuren met alles wat voorbij komt. Of het nu een afspraak is, een bericht met informatie of dus een mailtje met een herinnering of taak. Ik verdeel de ingekomen berichten over mijn 4 (actie)mappen om overzicht te houden en precies te weten wat ik – wanneer – moet of wil doen.

Stuur jezelf een mail

Een van de beste – en inmiddels veelgebruikte manier – is het sturen van een e-mail naar jezelf. Zo vergroot je de kans dat je het niet vergeet of in elk geval zeker later nog een keer terug ziet. Handig! Je opent de mail, typt je eigen adres in, het bericht of een foto, je drukt op verzenden en sluit je mail. Best wel veel handelingen – op je telefoon – als je onderweg bent, in een vergadering en soms zelfs in het verkeer. En soms heb je ook geen zin meer om te typen, zoals ’s avonds, in bed, of simpelweg als je even ’typ-moe’ bent.

Dit laatste had en heb ik zelf ontzettend vaak. En in veel gevallen wenste ik weer de dictafoon bij de hand. Dan moet je het wel weer uittypen of afluisteren daarna, maar dat is ook wel weer interessant, want er zit veel informatie en inzicht in de momenten waarop je jezelf ziet of hoort praten. Totdat ik Braintoss ontdekte. Al mijn reminders, notities of ideeën stuur ik ‘met 1 druk op de knop’ naar mijn inbox. Zo weet ik zeker dat ik ze niet vergeet én is het ook meteen uit mijn hoofd. De app is voor mij inmiddels onmisbaar op mijn beginscherm en dagelijks een verademing in mijn dag.

How much I enjoy it when people roll up their sleeves and simply "get it done". This is where Jacklin excels, she is quick on her feet but understand the business requirements and is thorough in her analysis of marketing goals, online opportunities and process simplification. In Dutch we have a new buzzword that relates to "taking the worry away" (ontzorgen).. and it describes what Jacklin does best :)

Richard Wolfe

Email Handyman en auteur van Speedmailen