Coaching

Coaching

Ontwikkelgerichte professionele begeleiding: zodat je zelf de gewenste verandering kan gaan realiseren.

Hoe ga je om met de grote hoeveelheid informatie en prikkels die dagelijks op je af komt? Hoe zorg je dat je moeiteloos en efficiënt functioneert? Hoe organiseer je rust en eenvoud in je werkwijze en in je hoofd? Neem jij jezelf mee naar het werk, of laat je jezelf thuis? Hoe is het gesprek dat je voert met jezelf, van invloed op je gesprek met de buitenwereld? En wanneer is een verandertraject succesvol, zowel voor een individu als voor een organisatie?

Ik bied kennis en ondersteuning aan de mens-kant binnen organisaties als HR-Adviseur, Trainer, als Vertrouwenspersoon en als externe (bedrijfs)coach. En ik coach particulieren vanuit mijn eigen praktijk in Haarlem en online. Ik werk dus met professionals & particulieren die ergens tegenaan lopen of een wens hebben om zichzelf op het gebied van werk/leven en op het gebied van communicatie te ontwikkelen.

In gesprek met mij leer je jezelf beter kennen. We gaan aan de slag met wat er speelt en wat je wilt veranderen. Dat gaat over jou. En daardoor ga je voornamelijk ook veel over jezelf leren. Dat moet je ook gewoon een beetje leuk en interessant vinden.

– Coaching mét Jacklin –

Diensten

Ondersteuning bij Werkgerelateerde hulpvragen

Dit zoek ik

Ondersteuning bij Persoonlijke hulpvragen

Dit zoek ik

In-company Training of Workshop

Dit zoek ik

Gedachten, gedrag, gewoontes

Kom je jezelf tegen in de praktijk; in bepaalde situaties op het werk of in je dagelijks leven? Het ontwikkelen van skills die je helpen om betere gesprekken te voeren, manieren onderzoeken om een betere balans tussen werk/privé te creëren & focus aanbr...

Gedachten, gedrag, gewoontes

Kom je jezelf tegen in de praktijk; in bepaalde situaties op het werk of in je dagelijks leven? Het ontwikkelen van skills die je helpen om betere gesprekken te voeren, manieren onderzoeken om een betere balans tussen werk/privé te creëren & focus aanbrengen op de (voor jou) juiste dingen, kan dan een goed startpunt zijn voor verandering. Echter persoonlijke en professionele ontwikkeling beperkt zich niet tot dat wat we onszelf kunnen of willen aanleren. Het gaat ook – en vooral – over wie je (vandaag de dag) bent en hoe je juist dat inzet in wat je doet.

Je gedachten en gedrag zijn van invloed op waar je nu staat. En zijn het startpunt voor hoe je vanaf hier verder kan komen.

Wat houdt je bezig?
Hoe gaat het eigenlijk met je?
Wat speelt er op je werk en in je leven?
Wat zou je liever willen?
Wil je een stap verder?

Soms moet je even versnellen of vertragen – of ergens bij stil gaan staan – om te gaan bewegen. Dat gaat helaas vaak niet over dingen die je ‘even regelt’. Maar het goede nieuws is; je hoeft niet alleen te doen! Coaching met mij is voor mensen die de diepte in willen met zichzelf & die ondertussen ook af en toe behoefte hebben aan concrete tips en advies over situaties waar je nu tegenaan loopt in je werk en leven. Je bent welkom! Je kan eerst een vrijblijvend kennismakingsgesprek of meteen een aantal gesprekken inplannen.

Workshop & Training

Ik werk freelance en interim (voor een vast aantal uren per week of incidenteel/op afroep) als HR-Manager, Adviseur, Vertrouwenspersoon en Coach. Binnen organisaties werk ik op het snijvlak van communicatie, HR en coaching. Daarbij schakel ik tussen strategie, ope...

Workshop & Training

Ik werk freelance en interim (voor een vast aantal uren per week of incidenteel/op afroep) als HR-Manager, Adviseur, Vertrouwenspersoon en Coach. Binnen organisaties werk ik op het snijvlak van communicatie, HR en coaching. Daarbij schakel ik tussen strategie, operatie en training. Ook ontwikkelde ik een trainingsprogramma dat voor teams ingezet kan worden en faciliteer workshops in de thema’s; feedback geven, talentontwikkeling, focus en time management, work/life balans, werkgeluk. De workshops zijn altijd maatwerk voor organisaties. Een keer per jaar geef ik ze ook op open inschrijving voor particulieren.

Als coach ben ik aangesloten bij NOBCO, de beroepsorganisatie voor coaching in Nederland. Ik volgde de opleiding tot Coach & volgde de leergang Analytische Psychologie bij de Coaching Academy International. Ook ben ik gecertificeerd voor het afnemen en werken met DISC Gedrag & Drijfveren analyse voor teams en individuen en opgeleid als externe Vertrouwenspersoon.

Coachtraject

  • Heb je een concrete, praktische of werkgerelateerde hulpvraag?
    Dan zoeken we naar skills, systemen en werkwijzen die passen bij jouw situatie. We kijken naar wat er al goed gaat. En naar wat er nog beter kan; voor jezelf a...

Coachtraject

  • Heb je een concrete, praktische of werkgerelateerde hulpvraag?
    Dan zoeken we naar skills, systemen en werkwijzen die passen bij jouw situatie. We kijken naar wat er al goed gaat. En naar wat er nog beter kan; voor jezelf als binnen de samenwerking met je team, collega’s en leidinggevende en in je workflow.
  • Heb je een persoonlijke hulpvraag?
    Heb je al een tijdje weinig energie en laad je niet meer goed op in je privé tijd? Of is het zoek met de werk/prive balans? Moet je eigenlijk een lastig gesprek voeren maar zie je daar tegenop? Of klap je de hele tijd dicht tegenover een bepaald persoon? Voel je je niet altijd gezien voor wie je bent of wat je kan? Spreek je je eigenlijk wel écht uit? Heb je veel ideeën maar ontbreekt het je aan tijd of daadkracht er iets mee te doen? Schuurt er iets en loop je al een tijdje tegen bepaalde dingen aan? Of misschien weet je niet precies wat je hulpvraag eigenlijk is… maar weet je wel dat het nu tijd is om er – voor jezelf – mee aan de slag te gaan. Dan gaan we beginnen bij het begin en starten met het gesprek over wat er speelt. Om vervolgens daar wat dieper op in te gaan.

Wanneer je onderzoekt wat er speelt, wat werkt en wat obstakels zijn komen we vaak al snel tot waardevolle antwoorden en concrete acties. Bij een coachgesprek hoort in principe geen huiswerk of opdracht, zoals je wel soms ziet bij een training. Maar voor wie het prettig vindt kunnen we afsluiten met een take-way of actie waar je vervolgens diezelfde dag nog zelf mee – in de praktijk – aan de slag kan gaan. Bij coaching gaat het vooral om het gesprek: inzichten leveren vaak enorm veel op!

Ik ben erg blij met Jacklin als mijn coach! Ze luistert goed en geeft ook goede feedback. Ik kan mijn verhaal kwijt en ze geeft daar uit haar eigen ervaringen advies en een kijk uit een andere hoek. Ik kan mijn ervaringen en gedachtes overzichtelijker maken, zowel op persoonlijk als zakelijk vlak. Soms voelt het alsof je alles maar alleen moet doen en bedenken, ze leert mij hoe ik mijn gedachtes kan observeren en met mijn gevoelens om kan gaan. In deze drukke snelle wereld is het soms heel moeilijk om even stil te staan en echt te luisteren en te handelen naar je eigen inzichten en gevoel, hierbij heeft Jacklin mij al heel erg geholpen!

Femke Groen

Ondernemer