Over Jacklin

Alles is communicatie. Dat zag ik al van jongs af aan… Als kind observeerde ik zwijgend en luisterde ik aandachtig naar wat ik hoorde (en zag). Toen ik vervolgens ging werken als belandde ik vrijwel direct -met een overzichtelijke rolodex, een opgeruimde mailbox en takenlijst, mijn neus in powerpoint of excel en altijd achter 2 beeldschermen- op kantoor. Daarnaast gaf ik dansles, werkte ik ook als creatief en uitvoerend producent voor (media)producties en events. Ik ontdekte ik met genoegen telkens weer andere manieren van creatie, communicatie & en nieuwe vormen voor het organiseren van het werk en manieren van samenwerken binnen bedrijven.

Vandaag de dag werk ik als HR-Manager, Communicatieadviseur en Coach en dit is hoe ik daar ben gekomen:

Ik besloot ooit om mijn werk (en alle dingen die ik buiten dat werk om ook nog deed) in een vorm te gieten. ‘is al geregeld!’ was geboren en ik was druk met PA werk & allerlei Marketing, Communicatie, PR projecten en events. Maar ik besefte me al snel dat ik toch wel heel veel mensen nu blij aan het maken was met mijn aangeleerde talenten (regelen, coördineren en uitvoeren), maar dat er voor mij toch iets ontbrak.

Want het weblog dat ik al jaren schreef ging eigenlijk alleen maar over filosofie, psychologie en ontwikkeling. Ik heb namelijk een voorkeur voor het echte verhaal en voor alles wat daarvoor, achter en onder ligt. Vanaf dat punt besloot ik wat mijn doelrichting zou worden. En telkens onderweg nam ik stappen, stelde ik bij, en ging ik weer verder. Soms waren dat bewuste keuzes. Soms moest ik ook meebewegen met wat er op mijn pad kwam.

Tijdens mijn werk (voor en met organisaties en individuen) en in de verschillende opleidingen ontdekte ik meer kanten van mijn aangeboren talenten (verbinden, vragen stellen, faciliteren). Ik zag hoe mijn visie op communicatie nog steeds de belangrijkste rode draad was in mijn werk. En hoe HR en Coaching hier – vanuit diezelfde visie – zo goed mee samenvallen. Ik besloot om het coachen en begeleiden van teams en individuen, wat ik inmiddels als natuurlijk gevolg was gaan doen, verder te professionaliseren. Kosten noch moeite heb ik gespaard voor het opdoen van extra kennis en ervaring op het gebied van HR, Arbeidsrecht en Coaching. In en naast het werk.

In 2016 veranderde ‘is al geregeld!’ langzaam naar ‘mét Jacklin’ en ontwikkelde ik samen met Mirjam Lamark het MOVE YOUR MIND programma dat voor teams ingezet kan worden. Zo is mijn werk door de jaren heen met mij meegegroeid. Maar net zoveel geldt dat andersom 😉

Inmiddels: heb ik ruim 20 jaar ervaring op het snijvlak van communicatie, HR en coaching binnen uiteenlopende branches.

Ik rondde de opleiding tot Coach & de leergang Analytische Psychologie af bij de Coaching Academy International. En ben opgeleid in diverse modules Arbeidsrecht. Ook ben ik gecertificeerd voor het afnemen en werken met DISC Gedrag & Drijfveren analyse voor teams en individuen. Ik studeer nog altijd regelmatig, werk graag een periode binnen een organisatie mee, schakel graag en gemakkelijk tussen strategie, operatie en ontwikkeling.

En zo adviseer en ondersteun ik bedrijven op het snijvlak van Communicatie en HR. Daarnaast coach ik professionals doormiddel van groepstrainingen en met individuele coachtrajecten.

Grenzeloze interesses, typische kenmerken, het geloof dat er altijd een mogelijkheid bestaat om ideeën te verwezenlijken. En nog altijd (minstens 3 maal daags) geboeid door hoe mensen werken, leven, ontwikkelen en met elkaar communiceren.


Aangenaam!

Jacklin Goverde

terug naar home

Wat anderen zeggen over Jacklin:

Ik heb de Focus Your Mind workshop bij Jacklin gevolgd. Het was een super interessante avond waarbij je stil staat bij de dingen die belangrijk zijn voor jou in het leven. Focus op wat écht belangrijk is. Het gaf meer inzicht in waar ik energie van krijg en wat soms onbewust energie vreet. Ik werd vervolgens uitgedaagd om te kijken naar welke keuzes ik maak in mijn werk en leven, en waarom. Jacklin stelt je soms dan net even die ene vraag meer, waardoor het werkt als een wake-up call. Fijn om te horen hoe/wat ik daar vervolgens mee kan doen. Ik ging naar huis met meer inzicht en praktische tips om de komende tijd te reflecteren en iets mee te gaan doen.

Severine Verhallen

Real Estate & Facilities Manager