Over Jacklin

Alles is communicatie. Dat zag ik al van jongs af aan… Als kind observeerde ik zwijgend en luisterde ik aandachtig naar wat ik hoorde (en zag). Toen ik vervolgens ging werken als belandde ik vrijwel direct -met een overzichtelijke rolodex, een opgeruimde mailbox en takenlijst, mijn neus in powerpoint of excel en altijd achter 2 beeldschermen- op kantoor. Daarnaast gaf ik dansles, werkte ik ook als creatief en uitvoerend producent voor (media)producties en events. En maakte ik veel content voor en met kleine en grote organisaties door het ophalen en het vertalen van het verhaal i.c.m. strak projectmanagement.

Uiteindelijk werkte ik als zelfstandige aan Communicatie en HR Advies/Management opdrachten voor organisaties, terwijl ik mezelf doorontwikkelde als professioneel coach. Ik ontdekte met genoegen telkens weer andere manieren van creatie, samenwerken & communicatie. En: nieuwe manieren voor het organiseren van het werk en nieuwe vormen voor productief en prettig samenwerken binnen bedrijven.

Inmiddels: heb ik ruim 20 jaar ervaring op het snijvlak van communicatie, HR en coaching binnen uiteenlopende branches.

 

  • Ik rondde de opleiding tot Coach & de leergang Analytische Psychologie af bij de Coaching Academy International en ben aangesloten bij de beroepsorganisatie voor coaching in Nederland (NOBCO).
  • Daarnaast ben ik opgeleid in diverse modules Arbeidsrecht bij AN-i.
  • Ook ben ik gecertificeerd voor het afnemen en werken met DISC Gedrag & Drijfveren analyse voor teams en individuen.
  • En opgeleid als externe Vertrouwenspersoon bij LIVP.

Ik studeer nog altijd regelmatig, werk graag een periode binnen een organisatie mee, schakel graag en gemakkelijk tussen strategie, operatie en begeleiding en ontwikkeling. Zo adviseer en ondersteun ik bedrijven op het gebied van Communicatie en HR. Daarnaast coach ik professionals en particulieren doormiddel van training en met individuele coachtrajecten. En werk ik als externe Vertrouwenspersoon voor verschillende organisaties.

Grenzeloze interesses, typische kenmerken, het geloof dat er altijd een mogelijkheid bestaat om ideeën te verwezenlijken. En nog altijd (minstens 3 maal daags) geboeid door hoe mensen werken, leven, ontwikkelen en met elkaar communiceren.

Aangenaam!

Jacklin Goverde


 


 


Vandaag de dag werk ik dus als HR-Manager, Communicatieadviseur, Vertrouwenspersoon en Coach en dit is hoe ik daar ben gekomen
:

 

Ik besloot ooit om mijn werk (en alle dingen die ik buiten dat werk om ook nog deed) in een vorm te gieten. ‘is al geregeld!’ was geboren en ik was druk met PA werk & allerlei Marketing, Communicatie, PR projecten en events. Maar ik besefte me al snel dat ik toch wel heel veel mensen nu blij aan het maken was met mijn aangeleerde talenten (regelen, coördineren en uitvoeren), maar dat er voor mij toch iets ontbrak.

Want het weblog dat ik al jaren schreef ging eigenlijk alleen maar over filosofie, psychologie en ontwikkeling. Ik heb namelijk een voorkeur voor het echte verhaal en voor alles wat daarvoor, achter en onder ligt.

Inmiddels was ik zelf ook een aantal jaren ouder en niet alleen in leeftijd, maar ook in ervaringen

Ik weet hoe het is om in een organisatie te werken en veel druk te ervaren, ik weet hoe je kan onderzoeken en leren hoe je beter in een – voor jou – prettige en productieve workflow kan komen, maar ik weet ook wat er gebeurt als dat niet lukt. Ik weet hoe verstorend het werkt als zaken onduidelijk zijn of niet goed geregeld. En hoe lastig het soms kan zijn om een team aan te sturen. Ik heb zelf in verschillende situaties ervaren hoe onveilig het is als in een situatie goede communicatie ontbreekt en wat de impact daarvan kan zijn. Maar bovenal heb ik binnen verschillende organisaties ervaren wat de kracht is van goede communicatie, hoe lekker het werkt als de interne organisatie op orde is & hoe professionals en ondernemingen groeien en bloeien vanuit verbinding en een stevige basis, waarin ze prettig en met aandacht hun werk kunnen doen. En heb ik gezien hoe ik daarin iets kan brengen!

Vanaf dat punt besloot ik wat mijn doelrichting zou worden. En telkens onderweg nam ik stappen, stelde ik bij, en ging ik weer verder. Soms waren dat bewuste keuzes. Soms moest ik ook meebewegen met wat er op mijn pad kwam.

Tijdens mijn werk (voor en met organisaties en individuen) en in de verschillende opleidingen ontdekte ik meer kanten van mijn aangeboren talenten (verbinden, vragen stellen, faciliteren). Ik zag hoe mijn visie op communicatie nog steeds de belangrijkste rode draad was in mijn werk. En hoe HR en Coaching hier – vanuit diezelfde visie – zo goed mee samenvallen. Ik besloot om het coachen en begeleiden van teams en individuen, wat ik inmiddels als natuurlijk gevolg was gaan doen, verder te professionaliseren. Kosten noch moeite heb ik gespaard voor het opdoen van extra kennis en ervaring op het gebied van HR, Arbeidsrecht & Coaching. In en naast het werk.

In 2016 veranderde ‘is al geregeld!’ langzaam naar ‘mét Jacklin’

En ontwikkelde ik samen met Mirjam Lamark het MOVE YOUR MIND programma dat voor teams ingezet kan worden. Dit bleek voor mij een omslagpunt, vanaf dat moment liet ik het laatste stukje marketingcommunicatie los en nam ik alleen nog opdrachten aan op het snijvlak van Communicatie, HR en Coaching. En het grappige is dat ik nog steeds veel werk aan communicatie en zichtbaarheid van een organisatie. Alleen nu alleen nog op mijn eigen manier, vanuit de visie die ik hier op heb: Het gesprek dat je voert met jezelf (als mens, maar ook als team of binnen een organisatie) is van invloed op het gesprek dat je voert met de buitenwereld. Wat denk je er over? Wat zien anderen je doen? Welke effect heeft dat? Hoe komt jouw boodschap over? Is dat zo?

Kort samengevat is mijn visie op zowel communicatie, HR en coaching: ‘Binnen beginnen, buiten winnen!’

Ik ga in gesprek (het ophalen van het verhaal) om dit vervolgens met jou/jullie te vertalen (wat zegt dit nou?) zodat we vervolgens kunnen bepalen of/wat je hiermee wilt gaan doen. Soms volgt er dan een verdiepend en belangrijk gesprek, of zetten we een verandering in gang. En andere keren wordt het gebruikt als aanleiding voor een goed verhaal. Of eigenlijk IS het dan altijd dus een goed verhaal! Zo is mijn werk door de jaren heen met mij meegegroeid. Maar net zoveel geldt dat andersom 😉

Wat is jouw verhaal?

 

terug naar home

Ik heb de Focus Your Mind workshop bij Jacklin gevolgd. Het was een super interessante avond waarbij je stil staat bij de dingen die belangrijk zijn voor jou in het leven. Focus op wat écht belangrijk is. Het gaf meer inzicht in waar ik energie van krijg en wat soms onbewust energie vreet. Ik werd vervolgens uitgedaagd om te kijken naar welke keuzes ik maak in mijn werk en leven, en waarom. Jacklin stelt je soms dan net even die ene vraag meer, waardoor het werkt als een wake-up call. Fijn om te horen hoe/wat ik daar vervolgens mee kan doen. Ik ging naar huis met meer inzicht en praktische tips om de komende tijd te reflecteren en iets mee te gaan doen.

Severine Verhallen

Real Estate & Facilities Manager