De communicatie verbeteren

De communicatie verbeteren

Communicatie als rode draad: scherp op de boodschap en op hoe deze aansluit op wie we zijn

Iedere organisatie is ervan doordrongen: goede communicatie is de basis voor succes. Maar hoe breng je de boodschap krachtig over? Intern zowel als extern, on- én offline? Hoe baan je je een weg in het teveel aan communicatiekanalen, takenlijsten of ideeën? En hoe communiceren we met elkaar? Hoe draagt de communicatie bij aan een prettige werksfeer, veilige werkomgeving en een soepele samenwerking?

Ik geef antwoord op communicatieuitdagingen door advies over verandertrajecten en professionele begeleiding. Een adviseur en sparringpartner op strategisch gebied en begeleiding en coaching bij het oefenen, aanleren en creëren van betere onderlinge & interne communicatie. Hoe zou je het gesprek (ook) kunnen voeren? Wat gaat goed? Wat zou je anders willen doen? Ik adviseer, coach en loop enige tijd met een project en/of de mensen mee. Samen gaan we aan de slag met waar we in de praktijk tegenaan lopen.

Bedrijven huren mij in als externe adviseur, interne coach of voor een ad interim opdracht.

– Communicatie mét Jacklin –

Diensten

Freelance adviseur Cultuur, interne organisatie, Communicatie

Dit zoek ik

Eerste hulp bij incidenten en knelpunten voor particulieren en MKB organisaties

Dit zoek ik

Communicatie Coaching en Training

Dit zoek ik

Freelance Adviseur Cultuur, interne organisatie, Communicatie

Ik werk voor en met organisaties aan de interne communicatie. De ene keer geef ik advies over en manage ik het inrichten en uitvoeren van de belangrijke informatie en het activeren en onderhouden van een prettige communicatief...

Freelance Adviseur Cultuur, interne organisatie, Communicatie

Ik werk voor en met organisaties aan de interne communicatie. De ene keer geef ik advies over en manage ik het inrichten en uitvoeren van de belangrijke informatie en het activeren en onderhouden van een prettige communicatieflow binnen de organisatie. Denk hierbij aan een specifiek onderdeel zoals; het inrichten van de overlegcultuur/structuur en gesprekscyclus, feedback momenten, manier van rapporteren, creëren van interne handboeken en instructies en berichtgeving zoals een HR-mail, management berichten etc.

Een andere keer werk ik op meerdere gebieden of projecten tegelijk in een organisatie en bouw ik mee aan de cultuur d.m.v. het organiseren van onderlinge communicatie, het leren herkennen en leren werken met de verschillende communicatiestijlen die je op de werkvloer tegenkomt, het beter leren voeren van spannende of lastige gesprekken, coaching en training voor het ontwikkelen van (soft)skills.

Alles begint met het ophalen van het verhaal. Om het vervolgens te vertalen naar; wat zegt dit nou over wie we zijn en wat we doen. Wat zouden we anders willen zien of doen? Hoe zou dat eruit zien? Wat is daarvoor nodig? Daarvoor kan een nulmeting of MTO (liever medewerkersbetrokkenheidsonderzoek) een belangrijke rol spelen. Maar ook een aantal gesprekken met medewerkers en management geven vaak een goede weergave van waar we trots op zijn, en wat niet altijd in lijn loopt met het verhaal. Met die uitkomsten maken we dan vervolgens een plan met een planning en gaan we acties uitzetten. Zo faciliteren we een soepele onderlinge samenwerking.

Medewerkers maken de organisatie. Daarom bepaalt wat zij zeggen over het werk – samen met hoe we vanbinnen ín de organisatie handelen – dus op een bepaalde manier ‘wie we zijn’. Door mijn achtergrond in marketingcommunicatie, denk en werk ik ook regelmatig mee over arbeidsmarktcommunicatie, creatieve ideeën voor werving & selectie, het opzetten van een contentkalender en contentcreatie.

Ongeacht de vraag of opdracht is ‘het verhaal van binnen en buiten (weer) meer op één lijn brengen’ iets wat ik vanuit mijn kennis en ervaring mee neem. Het is kenmerkend voor mijn visie op / werkwijze bij het ondersteunen van mensen en organisaties.

Op die manier werk ik voor en met organisaties aan strategie, planning en coördinatie bij verandertrajecten én bij het bouwen aan (en onderhouden van) een prettige werkcultuur. Dat doe ik als zelfstandig als externe kracht & ook ad interim voor een specifiek project of voor een langere periode binnen een organisatie.

Eerste hulp bij incidenten of knelpunten voor individuen en MKB organisaties

Loop je (vandaag) ergens tegenaan en wil je daar het liefst zo snel mogelijk advies over of wil je even sparren met een professional van buitenaf? Dat kan! Bij een verzoek (per mail of whatsapp) hebben we binnen...

Eerste hulp bij incidenten of knelpunten voor individuen en MKB organisaties

Loop je (vandaag) ergens tegenaan en wil je daar het liefst zo snel mogelijk advies over of wil je even sparren met een professional van buitenaf? Dat kan! Bij een verzoek (per mail of whatsapp) hebben we binnen 24 uur contact en een afspraak ingepland.

Je bent van harte welkom voor het boeken van een eenmalig/los gesprek. Daarvoor hoef je geen abonnement, traject of vervolggesprek te boeken. Je boekt 1 sessie en daarvoor ontvang je achteraf de factuur.

Ik geloof dat een goed gesprek op het juiste moment je weer een stap verder kan helpen, dus je bent van harte welkom!

Communicatie Coaching en Training

Waar loop je tegenaan in je werk? Wat zou kost veel tijd en energie? Hoe voer je een lastig gesprek? Wat zou je graag anders willen doen in je communicatie en/of gedrag?

Door in gesprek te gaan over waar je tegenaan loopt in de dagelijkse gang van...

Communicatie Coaching en Training

Waar loop je tegenaan in je werk? Wat zou kost veel tijd en energie? Hoe voer je een lastig gesprek? Wat zou je graag anders willen doen in je communicatie en/of gedrag?

Door in gesprek te gaan over waar je tegenaan loopt in de dagelijkse gang van zaken in je werk/leven & in de communicatie (en samenwerking) met anderen, komen we tot nieuwe inzichten. Inzichten leveren vaak al enorm veel op. Wanneer je er vervolgens ook morgen al mee in de praktijk aan de slag gaat, zien we dat er direct iets verandert. Dat kan je – op een bepaalde manier – ook zelf doen. Maar met de hulp van een professionele en iemand van buitenaf, zien we dat het toch vaak beter gaat 😉

Communicatiecoaching kan 1-op-1 op het werk, of op een externe locatie / in mijn praktijk.

In veel gevallen betalen professionals dit zelf. Ook bieden werkgevers mogelijk een persoonlijk ontwikkelbudget, duurzame inzetbaarheid o.i.d. waaruit je dit kan betalen. Of we organiseren op verzoek en kosten van de werkgever een workshop of groepstraining voor een team op kantoor. Het is altijd maatwerk. Vraag gerust naar de mogelijkheden!

Jacklin is een energiek persoon, daadkrachtig in haar aanpak en werkwijze, met een scherp oog. Eerst de vraag en uitdaging helder hebben en het hierover eens zijn. Dan strategie uitzetten en bouwen. En ondertussen zaken signaleren, partijen bij elkaar brengen en proces bewaken zodat het doel wordt bereikt. Kortom. Een topper en aanwinst en bovendien een zeer aangenaam mens in de samenwerking. Waarom? Omdat ze respectvol en helder communiceert, tegelijk professioneel is en doorlopend plezierige communicatie als middel inzet om doelen te bereiken.

Mirjam Lamark

Eigenaar en Adviseur bij thermieq