Communicatie

Communicatie Advies dat uit gaat van het authentieke verhaal: scherp op de boodschap en op hoe deze aansluit op wie we zijn.

Iedere organisatie is ervan doordrongen: goede communicatie is de basis voor succes. Maar hoe breng je de boodschap krachtig over? Intern zowel als extern, on- én offline? Hoe baan je je een weg in het teveel aan communicatiekanalen, takenlijsten of ideeën? Vaak zien we door de bomen het bos niet meer. Of hebben we de kennis niet in huis.

Ik geef antwoord op communicatievragen door advies over bedrijfscommunicatie en ondersteuning bij communicatieprojecten, verandertrajecten, contentcreatie en public relations. Een adviseur en sparringpartner op strategisch gebied en coördinator bij het uitvoeren van taken en projecten. Hoe onderhoud je relaties? En hoe vertel je je verhaal? Ik adviseer en loop enige tijd met een project en de mensen mee.

Communicatiemanager freelance / ad interim

Bedrijven huren mij in als part-time Communicatiemanager, extra communicatiekracht, tijdelijke vervanging, als externe adviseur en voor een ad interim opdracht.
Ik verzorg voor hen o.a. strategie, planning en coördinatie van campagnes en communicatieprojecten & planning en contentcreatie bij externe communicatie. Of adviseer over het organiseren en inrichten van de day-to-day communicatie, ondersteun in het faciliteren van een effectieve en efficiënte workflow.

En voor interne communicatie. Daarbij geef ik advies over en manage het inrichten en uitvoeren van de belangrijke informatie en het activeren en onderhouden van een prettige communicatieflow binnen de organisatie. Denk hierbij aan o.a. de overlegcultuur/structuur en gesprekscyclus, feedbackmomenten, manier van rapporteren en onderlinge communicatie stijlen, interne handboeken en instructies, berichtgeving / HR-mail / Management berichten etc.

Werksessies Contentcreatie & Communicatieadvies

ZZP’ers en kleine organisaties boeken mij voor maandelijkse of wekelijkse werksessies.
Daarin werken we samen aan communicatiestrategie (wat wil je bereiken en hoe ga je dat doen), contentplanning (wat wil je vertellen en wanneer ga je dat doen), creatie (welke vorm, beeld, tekst en kanalen passen daarbij) en het posten (van eindredactie tot het tijdig drukken op de ‘post’ knop). Ik adviseer en coördineer, van idee tot eindredactie.


Ik verbind feitelijk inzicht, kennis en expertise van de medewerkers aan acties en taken uit het (communicatie)plan. Zo zorgen we samen voor het opstarten en onderhouden van relevante contacten en het organiseren van activiteiten en het creëren van content om de boodschap van de organisatie over te brengen. Daarbij schakel ik gemakkelijk tussen strategie, operatie en training. Met als doel heldere communicatie!

Communicatie mét Jacklin
Wil je samenwerken aan jouw communicatie? Neem contact op voor meer informatie of een kennismaking mail@metjacklin.nl.

Meer over mijn werk binnen organisaties op het gebied van interne communicatie, people & culture en de interne organisatie? Bezoek dan de pagina over HR of Coaching.

terug naar home

Wat anderen zeggen over Jacklin:

Met Jacklin heeft Rijnboutt de start gemaakt met het professionaliseren van haar PR&Communicatie. In de voorbije 5 jaar heeft Jacklin daarin een cruciale rol gespeeld en ontpopte ze zich tot een ware 'ideeenmachine'. Zo heeft zij een bepalende invloed gehad op de succesvolle koers van het ontwerpbureau. Jacklin is enthousiast, betrokken en ook als persoon heel prettig om mee samen te werken.

Frederik Vermeesch

Architect, Partner en Creatief directeur