Uitdagen

Dingen komen van buitenaf. Maar er gebeurt nog veel meer vanbinnen.

21 september 2021

Elk moment in het leven is een verhaal op zichzelf. Tenminste dat is hoe ik het dagelijks leven zie. Mijn brein maakt dat ik verbanden kan leggen tussen dat wat ik weet, hoor, zie & aan een moment beleef. Dit helpt me om verhalen op te halen, te verwoorden. En om helpende vragen te stellen & passende gesprekken te voeren. 

Alles wat in onze dag voorbij komt wordt verwerkt door de verschillende delen van ons brein. Daar zijn we ons bewust van. Maar nog veel vaker gebeurt er van alles – heel subtiel – onbewust.

Regie over je (werk)energie

We worden altijd beïnvloed. Zo kan je je zomaar ineens wat terneergeslagen, geremd of moe voelen, zonder dat je er echt de vinger op kan leggen waardoor dat nou komt. En tegelijkertijd kunnen opbeurend nieuws, een speels moment of inspirerende informatie je het gevoel geven dat je leeft en je alles aan kan!

“Mijn favoriet is: Het gevoel van dankbaarheid dat komt na het horen of zien van iets wat mijn leven op de een of andere manier beïnvloed. Een gesprek of verhaal dat echt impact op me heeft. Dat iets in me laat ‘bewegen’.” Dingen komen dus van buitenaf. Maar er gebeurt nog veel meer vanbinnen…

Een check-in

Je kan je eigen versie van de waarheid ontdekken door te onderzoeken hoe bepaalde informatie en situaties van invloed op je zijn. En door te checken hoe iets voor je voelt.  “Ik denk graag dat onze verhalen echt impact hebben. Of in ieder geval… dat het delen van onze gedachtes en verhalen iets losmaakt dat verder reikt in het leven dan in dat ene moment. Ik weet dat dat zo is wanneer we onze gedachtes en ervaringen delen. Niet enkel digitaal, maar juist in een echt gesprek.”

Maar hoe dan?

Ik help je op weg met een opdracht en een aantal belangrijke vragen aan jezelf. Kijk! En… het hoeft niet groots te zijn om invloed te hebben. We kunnen allemaal wel eens een moment van zelfreflectie gebruiken. Kijk maar eens. Naar je eigen dag.

  • Wat gebeurde er allemaal vandaag?
  • Wat bleef je bij?
  • Wat laat je liever achter je? 

Zo simpel is het. Lijkt het. Want soms is dit ook lastig tegelijk.

Ik hoop dat, voor de mensen die ik in mijn leven tegenkom, onze ontmoeting op een natuurlijke manier zorgt voor een moment van (zelf)reflectie. Dat misschien iets in onze ontmoeting een gevoel van herkenning brengt. Waardoor je hernieuwd naar een verhaal of een situatie gaat kijken.

Door de coaching ben ik alerter geworden op mijn valkuilen, waardoor ik preventief kan reageren op dingen die me energie kosten. En meer tijd en energie over heb voor de de dingen die ik belangrijk vindt.

Roel

Teamleider