Veranderen

Goede voornemens? Het hoeft niet nog meer, beter en nieuw.

30 december 2021

Daar gaan we weer hoor. Even terugkijken aan het einde van het jaar: bijzondere momenten, belangrijke lessen, de grote glimlach, boeiende valkuilen, oude gewoontes en nieuwe voornemens…

Reflectie

Het einde van het jaar, een moment van bezinning. We kijken terug, overdenken én vormen op die manier weer wensen voor het nieuwe jaar. Wat daadwerkelijk een functie heeft, bewust of onbewust.Het is een ritueel. Iets wat telkens terugkeert waardoor we er aan kunnen hechten. Wat er hetzelfde en toch telkens anders uit ziet. Ondanks dat iedereen het anders ervaart is het een gemeenschappelijk verhaal. Iets wat we herkennen en samen delen. Dat gaat dus vanzelf. Zo werkt de natuur. Ik ben dol op mensen, altijd geboeid door gedrag en een voorstander van helpende en grappige rituelen. Delen verbindt mensen!

Goede voornemens?

Het hoeft niet nog meer, beter en nieuw. Sta eens stil. Bij wat er NU is. Bij de dingen die op zichzelf dus al best wel heel erg goed zijn. Dingen die ‘prima’ zijn. Alles wat vanzelf gewoon ‘goed’ gaat. Dat het bijwoorden overbodig maakt, omdat het het wel raakt.

Dankjewel-dit-jaar

De dingen waar we -van onszelf- trots op mogen zijn. En alle dingen waar we -samen- elke dag opnieuw weer dankbaar voor kunnen zijn. Grote en soms kleine dingen die zo vanzelfsprekend lijken, maar dat niet altijd zijn.

Wens (je) het nieuwe jaar!

Wat is van waarde voor je? Wat laat je achter en wat neem je mee? Blaas een bel, proost met bubbels of brandt een kaarsje…

 

Ik wens je precies dat wat jij zelf wenst voor het nieuwe jaar!

Jacklin

Jacklin is professioneel, punctueel, flexibel, passievol en je kunt op haar bouwen. Als je haar een taak geeft, hoef je er niet meer naar om te kijken, omdat ze alles van A tot Z op een uitstekende wijze regelt. Daarnaast is ze sociaal, gezellig en erg fijn in de omgang.

Paul Smit

Filosoof, Caberatier en Auteur