Communiceren

Dit helpt je om meer succesvol te zijn op alle gebieden van je leven.

24 februari 2022

Een helder gesprek kunnen voeren met jezelf én in staat zijn om een goed gesprek te voeren met een ander, helpt je om meer succesvol te zijn op alle gebieden van je leven.

Dagelijks spreek ik individuen en organisaties die graag de dingen ‘gewoon goed’ willen doen. Dat vind ik al heel wat. En goed is in veel gevallen ook goed genoeg. Ook zie ik mensen die open staan om zaken -die niet meer zo lekker lopen- te verbeteren. Hoe cliché het ook mag klinken: “Verandering is de enige constante.” Al spreek ik liever over ontwikkeling, maar dat is voor een andere blogpost 😉

Mensen (en dus teams en organisaties) veranderen de hele tijd. Maar wat hetzelfde blijft is, dat mensen plezier en voldoening halen uit het samenwerken met anderen. Ook (en juist) als die anderen anders zijn, anders denken, anders kijken en anders handelen dan zij zelf.

Tegelijkertijd maken diezelfde verschillen het voeren van een goed of constructief gesprek soms lastig.

Het is mijn professie om individuen en organisaties te helpen met het voeren van belangrijke gesprekken. En het is mijn persoonlijke ervaring dat goede gesprekken voeren met jezelf & met de buitenwereld, je wereld (van verschil) kan maken!

Daarom kan ik je niet genoeg aanmoedigen om toch het (lastige) gesprek telkens aan te gaan.

Een open blik en een portie nieuwsgierigheid kunnen ervoor zorgen dat een goed gesprek met elkaar nieuwe inzichten oplevert. De verschillende ervaringen en complementaire eigenschappen van mensen, maken samenwerken zinvol en leuk. En hoe meer we samen ‘doen’ en spreken, hoe meer we dus ‘samen’werken i.p.v. ieder zijn eigen deel.

Goede gesprekken verbinden. Dus denk daar eventjes aan de volgende keer wanneer je op het punt staat om te besluiten of je een gesprek wel of niet zal gaan voeren.

Iedereen kan het (leren).You GO!

Groetjes Jacklin

PS – Vergeet niet: je collega’s, manager en de baas zijn ook maar gewoon mensen he 😉 Mensen met talenten, goede eigenschappen, eigen doelen en tijdsdruk. Maar ook met minder sterke kwaliteiten en dingen die zij lastig vinden. Net zoals jij. Ook als je dat aan de buitenkant niet altijd ziet.

 

 


 

Wil je jouw communicatie skills verbeteren om jezelf als professional te ontwikkelen?

  • Wil je beter worden in het constructief overbrengen van feedback & het voeren van lastige gesprekken?
  • Meer gemak en een zeker gevoel ervaren wanneer je een pittig gesprek moet voeren?
  • En leren om met meer geduld en rust te luisteren naar anderen. Ook en juist als zij anders kijken, denken en werken dan jij (en je dit stiekem soms best wel lastig kan vinden)?

Stuur me een bericht met waar jij tegenaanloopt of wat jij graag zou willen ontwikkelen. Dan geef ik je wat eerste tips waarmee je zelf uit de voeten kan en vertel ik je wat de mogelijkheden zijn om met jouw communicatie skills samen aan de slag te gaan mail@metjacklin.nl of WhatsApp +31618287450.

Jacklin stelde scherpe vragen en hield me op subtiele en prettige wijze een spiegel voor over mijn woordkeuzes of bepaalde patronen die ik (on)bewust herhaal. Ze hielp me hiermee nieuw inzicht te geven in hoe mijn zienswijze en keuzes tot een andere mindset kunnen leiden. De coachingssessie an sich (al voelde het zeker niet geforceerd) maakt dat het voelt alsof ik me in een serieuze manier naar mezelf moet gaan kijken of er iets mee moet gaan doen. Jacklin is een hele fijne gesprekspartner die het – soms confronterende en met regelmaat zwaarwichtige - proces van ontdekking luchtig maakte en ook met veel gevoel van humor, die ik van haar gewend ben. Ik raad haar coachingdiensten aan aan iedereen die vastloopt in werk of privé situaties en die een sparringpartner zoekt die andere invalshoeken kan belichten, waardoor ze geholpen zijn met nieuwe handvatten om zelf aan te slag te gaan met hun vraagstuk. En het is sowieso verhelderend!

Linda I.

Creative Content specialist