Aandacht

Gezond denken betekent niet dat we elkaar ‘happy thoughts’ moeten aanpraten. Integendeel!

15 maart 2022

clean out your thoughts

they have the power to cover

your entire life in dirt

Gezond denken

Gezond denken is ervoor kiezen om onze gedachten te sturen op een manier die ons als persoon ten goede komt. Elke gedachte, vooral de herhalende gedachten, manifesteert zich (ook) in je lichaam, en dus in je leven. Wanneer we vastzitten in een gedachtecirkel over ‘dat we iets niet goed genoeg doen of anderen altijd veel beter zijn’, dan zullen de dingen ook zo (blijven) gaan of bevestigd worden door je omgeving.

Hoe dat werkt?

Bijvoorbeeld zo:

👀 Doordat je je wat afsluit of je niet écht uitspreekt in een belangrijk gesprek (want… wat draag jij nou eigenlijk bij?! wat maakt het eigenlijk uit?!)

👉 Terwijl daar ook mensen zijn die wél zien en ervaren dat jij ergens heel goed in bent & je er graag bij zouden zien of jouw mening willen horen.

📍Het resultaat is dat je ideeën niet worden gehoord en gezien. En dat jij dus ook niet wordt gezien.

Je laat jezelf niet écht zien, omdat je niet echt gelooft dat dat verschil maakt. Of omdat je bijv. een eerdere ervaring hebt, waarin dat ook geen verschil heeft gemaakt. Maar precies daardoor word jij dus ook niet echt gezien. Dat bevestigt exact de gedachtes die je zelf al hebt: ‘Ik ben er niet goed genoeg in, anderen zijn beter. En zo (ongeveer) wordt deze gedachtencirkel en het bijbehorende gedrag door jezelf in stand gehouden.

Onze gedachten zijn van invloed op hoe we handelen.

Onze gedachten bepalen in die zin ons werk en leven. Wanneer je een prettig (werk)leven wilt creëren is het een goede 1e stap om je gedachtes te onderzoeken. En om daar vervolgens mee aan de slag te gaan! Gezond denken betekent niet dat we elkaar happy thoughts moeten aanpraten. Integendeel! Gezond denken betekent niet dat je nooit donkere gedachten hebt. Het betekent dat je anders met niet-helpende gedachten om gaat, zodat ze je werk en leven niet te veel op een niet-wenselijke manier (blijven) beïnvloeden.

Daarom is het cruciaal dat we onze ervaringen aanvullen met gedachtes die ons helen en motiveren. En dat kan iedereen (leren).

Wil je er direct mee aan de slag gaan?
Stuur me dan een bericht met jouw vraag of de dingen waar jij op dit moment tegenaan loopt. Ik geef je graag wat tips waarmee je zelf uit de voeten kan en meer informatie over de mogelijkheden voor persoonlijke coaching. Je kan me bereiken op mail@metjacklin.nl of via WhatsApp op +31618287450.