Aandacht

Het glas halfvol

9 december 2011

Waar denk jij aan als je ‘5 voor 12’ leest of hoort? Voor mij is dit gekoppeld aan bijna lunchtijd op kantoor, maar nog sterker aan middernacht.

Middernacht verhalen

5 voor 12, wanneer je denkt ik moet nu toch echt gaan slapen, want morgen is het weer dag. Voor de weerwolf nog 5 minuten om zich voor te bereiden op de nacht bij volle maan waarin alles zal veranderen en hij zelf verandert in een gedaante die iedereen de stuipen op het lijf jaagt en hij onoverwinnelijk is TOT het ochtendlicht weer gaat stralen. Voor Assepoester nog 5 minuten om zich uit te voeten te maken, ze heeft genoten TOT haar sprookje weer voorbij is en alles wat ze leek te zijn ineens niet meer is en de narigheid weer opnieuw begint.

In de nacht lijkt alles uitvergroot, vertekend en in een ander licht…vreemd als je beseft dat er dan niet eens licht is. Als je dit leest lijkt het glas bij 5 voor 12 altijd halfleeg te zijn. Wat als je 5 voor 12 bekijkt vanuit het perspectief dat het halfvol is?

5 voor 12, als het glas halfvol.

5 voor 12, met nog 5 minuten op de klok. Om even stil te staan bij wat je vandaag hebt gedaan, wat je morgen kan en wil gaan doen omdat er weer een splinternieuwe dag voor de deur staat. Nieuwe kansen, met nieuwe kennis van vandaag, nieuwe inzichten, nieuwe mogelijkheden niet alleen voor morgen, maar ook alle dagen daarna. Een blanco dag die jij zelf in kan gaan vullen en nog 5 minuten om achter je te laten wat je niet mee wil nemen in deze nieuwe dag. Geen sprookje, geen nachtmerrie maar gewoon de realiteit hier en nu.

30 reflectieve vragen en opdrachten

Ik ben de afgelopen weken letterlijk geconfronteerd met 5 voor 12, omdat ik bezig was met het voorbereiden van een campagne waarbij de klok centraal stond en de afbeelding van de klok vele malen in mijn blikveld was. Daaraan gekoppeld is het pocket-boekje Helemaal jezelf! Dit boekje bevat 30 reflectieve vragen en opdrachten, die je na 30 dagen een weerspiegeling van je zelfbeeld geven. Want we worden dagelijks ‘bijgestuurd’ door anderen en zo veranderen we zonder dat we het zelf de gaten hebben. Niet erg, maar soms is het nuttig en goed om je hier even bewust van te zijn. Een kleine verandering kan een groot verschil maken. Wat hulp en inspiratie kan net het duwtje in de rug zijn om het morgen nóg beter te gaan doen.

Bij het tikken van de klok

Gisteren (ongeveer) om 5 voor 12 in de middag heb ik de laatste eindredactie van mijn kant uit afgerond. Ik ben er al meer dan 30 dagen mee bezig geweest dus dat samen met de klok van 5 voor 12 telkens in mijn dag, zet je vanzelf aan het denken.

Gisteravond om 5 voor 12 overdacht ik dat en keek ik met een voldaan gevoel terug op mijn dag. Klaar voor de nieuwe dag en dat is vandaag! Het is nu weer 5 voor 12 , de post zal de mailing wel bezorgd hebben en terwijl ik dit schrijf is zelfs de eerste bestelling voor het boekje al geplaatst. En ik ben benieuwd naar de reacties.

5 voor 12, met 5 minuten op de klok.

Helemaal voor jou…

Wat ga jij hier mee doen?

De training die wij hadden met het team is een prettige manier om naar je eigen werkstijl te kijken. Vooral het gedeelte over energiegevers vs de dingen die veel energie (en tijd) kosten gaven mij veel helderheid.

Aicha

Communicatieprofessional