Veranderen

Je ervaart het pas als je het doet.

28 september 2021

Wat wil je bereiken? Wat wil je veranderen? Vaak loop je al langere tijd rond met ideeën, voornemens of plannen. En meestal heb je ook al best wat dingen gedaan. Kortom: het is er al, of het zit in je hoofd. Geen probleem dus! Maar hoe ga je om met al die gedachten?

En hoe zet je ideeën om in daden?

Daar lopen we vaak toch tegen zaken aan die maken dat we niet goed verder komen. Dit soort vragen (en bijbehorende antwoorden) staan regelmatig centraal in mijn Workshops voor groepen & in de individuele Coachgesprekken die ik voer met de particulieren en professionals. Samen verkennen we deze vragen. Omdat de ervaring leert dat het vaak niet zo simpel is als de vraag of het antwoord ‘snappen’.

Vervolgens moet er natuurlijk ook iets gebeuren.

Dat is vaak lastig. Maar wel belangrijk, want je ervaart het pas als je het doet. Veranderen. Het kost meer moeite en energie, dan weer het oude doen. Vaak is er daarom een besef van urgentie nodig om – dat wat schuurt – te gaan veranderen. Maar je hoeft natuurlijk niet te wachten op een volgend moment waarop het weer schuurt of jij zelf vast loopt…

Waar sta jij nu?

Sta eens even stil bij de verschillende onderdelen in jouw leven:

  • Je persoonlijke ontwikkeling, je sociale leven, je carrière/werk. 
  • Waar haal je voldoening uit? Wat is belangrijk in je leven in het algemeen?
  • Hoe is het met je mind? Hoe voel je je fysiek?
  • Uit welke dingen (buiten de dagelijkse verplichtingen) haal je plezier en energie? Hoe is het met de balans?

Besluit vanaf hier, wat je wel of niet meer wil. Ga het (anders) doen! Hoe zou dat zijn?

Ik heb de Focus Your Mind workshop bij Jacklin gevolgd. Het was een super interessante avond waarbij je stil staat bij de dingen die belangrijk zijn voor jou in het leven. Focus op wat écht belangrijk is. Het gaf meer inzicht in waar ik energie van krijg en wat soms onbewust energie vreet. Ik werd vervolgens uitgedaagd om te kijken naar welke keuzes ik maak in mijn werk en leven, en waarom. Jacklin stelt je soms dan net even die ene vraag meer, waardoor het werkt als een wake-up call. Fijn om te horen hoe/wat ik daar vervolgens mee kan doen. Ik ging naar huis met meer inzicht en praktische tips om de komende tijd te reflecteren en iets mee te gaan doen.

Severine Verhallen

Real Estate & Facilities Manager