Veranderen

Verandering is een natuurlijk proces.

30 juli 2021

Verandering is nodig. Het is belangrijk. En het is ook wat het leven spannend maakt. Als we bang zijn voor verandering, houdt het ons vast in een energie van ‘klemzitten’, machteloosheid en wrok.

Maar als we verandering omarmen (en dat is makkelijker gezegd dan gedaan), stellen we ons open voor het inzicht in wat er nu wél kan, voor het besef dat er nog zoveel mogelijkheden zijn. Het leven hoort niet hetzelfde te blijven. (ookal lijkt dat soms meer comfortabel te voelen, voor even)

Ons leven, de groepen mensen waar we ons in begeven, en onze eigen (binnen en buiten) wereld staan altijd in bloei! (en bij een gebrek aan de fierse bloemen, groeien de wortels en de takken – soms zelfs onzichtbaar – altijd door) Ze staan niet stil.

Altijd in beweging. Als we dit begrijpen, zien we dat verandering groei is. (en beweging dus ontwikkeling, zelfs als je -nog- niet weet waar je naar toe gaat). En groei is essentieel voor ieder van ons om ons individuele en collectieve potentieel te bereiken.

Laten we daarom vooral (ook) een voorbeeld nemen aan de natuur. Ja, het leven gaat vanzelf. Maar omdat je een mens bent kan je dus een aantal dingen wel kiezen. En je kan dus soms e.e.a. zeker wel leren of een klein beetje regisseren!

Jacklin stelde scherpe vragen en hield me op subtiele en prettige wijze een spiegel voor over mijn woordkeuzes of bepaalde patronen die ik (on)bewust herhaal. Ze hielp me hiermee nieuw inzicht te geven in hoe mijn zienswijze en keuzes tot een andere mindset kunnen leiden. De coachingssessie an sich (al voelde het zeker niet geforceerd) maakt dat het voelt alsof ik me in een serieuze manier naar mezelf moet gaan kijken of er iets mee moet gaan doen. Jacklin is een hele fijne gesprekspartner die het – soms confronterende en met regelmaat zwaarwichtige - proces van ontdekking luchtig maakte en ook met veel gevoel van humor, die ik van haar gewend ben. Ik raad haar coachingdiensten aan aan iedereen die vastloopt in werk of privé situaties en die een sparringpartner zoekt die andere invalshoeken kan belichten, waardoor ze geholpen zijn met nieuwe handvatten om zelf aan te slag te gaan met hun vraagstuk. En het is sowieso verhelderend!

Linda I.

Creative Content specialist